ΣΥΝΤΟΜΟ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Τελείωσε την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων με βαθμό: "Άριστα" το 1979 και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με βαθμό: "Άριστα" το 1986. Στην διάρκεια των σπουδών του ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Βαρύκα μετά από εξετάσεις.

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία αρχικά στην Οφθαλμολογική Κλινική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών από τον Οκτώβριο του 1988 έως το Μάϊο του 1989) και στη συνέχεια στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (από τον Μάϊο του 1991 έως τον Αύγουστο του 1994). Μετά την ολοκλήρωση της ειδίκευσής του στην Οφθαλμολογία πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ειδικότητας.

Από τον Σεπτέμβριο του 1994 έως το Φεβρουάριο του 1997 ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αθηνών, όπου εξειδικεύτηκε στο Στραβισμό και την Οφθαλμική Πλαστική Χειρουργική.

Το 1995 και το 1998 επισκέφθηκε στις Η.Π.Α. το Τμήμα Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής του Manhattan Eye, Ear and Throat Hospital (μετά από πρόσκληση του καθηγητή Albert Hornblass) και το Τμήμα Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου New York Eye and Ear Infirmary (υπό τη διεύθυνση του καθηγητή R. C. Della Rocca), όπου συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητές τους.

Από το Νοέμβριο του 1994 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην Αθήνα.

Το 1995 απέκτησε το Πανευρωπαϊκό Δίπλωμα Αριστείας στην Οφθαλμολογία του European Board of Ophthalmology μετά από Πανευρωπαϊκές εξετάσεις, όπου συμμετείχαν ειδικευμένοι οφθαλμίατροι από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα είναι ο πρώτος Έλληνας οφθαλμίατρος στον οποίο απονεμήθηκε το Δίπλωμα αυτό.

Από το 1996 μέχρι και σήμερα συμμετέχει στην εκπαίδευση των ειδικευομένων οφθαλμιάτρων στα αντικείμενα του Στραβισμού, της Νευροφθαλμολογίας, της Διάθλασης και της Οφθαλμικής Πλαστικής Χειρουργικής. Τα μαθήματα αυτά οργανώνει η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία.

Από το Φεβρουάριο του 1997 έως σήμερα είναι μέλος της ομάδας ιατρών του Ελληνικού Κρανιο-προσωπικού Κέντρου, όπου σε συνεργασία με τους ιατρούς των διαφόρων ειδικοτήτων της ομάδας αντιμετωπίζουν σοβαρές κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες, όπως: κρανιοπροσωπικές συνοστεώσεις, σχιστίες, επιπλεγμένα τραύματα προσώπου, κλπ. Στο Κέντρο αυτό δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς του Στραβισμού και της Οφθαλμικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Το Φεβρουάριο του 1999 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Δίπλωμα με βαθμό: "Άριστα").

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουρ-γικής, καθώς επίσης και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοοφθαλμολογίας και Στραβισμού. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Στραβισμολογικής Εταιρείας (ESA), της Διεθνούς Εταιρείας Παθήσεων Κόγχου (ISOD), της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Γλαυκώματος και της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. 

Έχει συμμετάσχει σε πολλά Οφθαλμολογικά Συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής, καθώς επίσης και με επιστημονικές ανακοινώσεις. Επίσης έχει συγγράψει πολλά άρθρα και κεφάλαια σε οφθαλμολογικά βιβλία και περιοδικά.

UA-37882624-1